Wat is De Klas van 2020?

De Klas van 2020 is een digitaal platform waar scholieren een unieke klassenfoto kunnen maken via de webcam, samen met al hun klasgenoten. Een tastbare herinnering aan een heel bijzonder schooljaar.

Wie zijn de initiatiefnemers?

Paul Bakker en Jeroen de Korte. Beiden vaders en oprichters van creative agency And Now This.

Waarom is De Klas van 2020 ontwikkeld?

2020 is een bijzonder schooljaar. Scholieren hebben bijna 2 maanden thuis doorgebracht en contact met klasgenoten verliep grotendeels digitaal. Voor iedereen een hele nieuwe ervaring. 2020 is een jaar dat de geschiedenisboeken ingaat.

Met De Klas van 2020 wilden we scholieren de mogelijkheid geven een tastbare herinnering te maken aan dit bijzondere jaar.

Hoe werkt het?

Stap 1: De initiator, bijvoorbeeld de leerkracht of een klassenouder, creëert een virtueel klaslokaal. Hij/zij verstuurt uitnodigingen naar de leerlingen via WhatsApp of email.

Stap 2: Elke leerling ontvangt een unieke link die toegang geeft tot een beveiligde website met een webcam functie.

Stap 3: De leerlingen maken allemaal een webcamfoto. Deze foto wordt toegevoegd aan de klassenfoto.

Stap 4: Als alle foto’s zijn genomen ontvangen de leerlingen een link waarmee ze de klassenfoto kunnen bestellen. De foto wordt thuisbezorgd of naar de betreffende school worden gestuurd.

Wat kost het?

De prijs voor het klassenfotopakket is €12,50 incl. verzenden binnen NL. Het pakket bestaat uit één klassenfoto en één uitvergrote portretfoto. Het formaat van de foto's is 21 x 14 cm en wordt geprint op hoogwaardig 300 grams fotopapier.

Deelnemers

Er kunnen 2 t/m 42 leerlingen deelnemen aan de klassenfoto.

Kan ik de foto ook digitaal krijgen?

Nee - het wordt alleen geprint verzonden, zoals een echte klassenfoto. Je kunt op je scherm zien hoe de foto wordt, maar je kunt hem niet online gebruiken, vanwege privacy.

Wie betaalt het?

De Klas van 2020 werkt hetzelfde als een ouderwetse klassenfoto. De ouders of verzorgers ontvangen een betaallink via e-mail - zij betalen de klassenfoto’s, niet de school.

Levertijd

De beheerder van de klas stuurt een betaallink wanneer de klassenfoto helemaal gevuld is. Wanneer de ouder of verzorger de foto besteld heeft is de levertijd 1 tot 3 werkdagen.}

Formaat foto’s

Het formaat van de foto’s staan vast en is 21 x 14 cm. Het is niet mogelijk om de foto’s in een ander formaat te bestellen.}

Neem contact op

E-mail: deklasvan2020@groupsie.co
Instagram: @deklasvan2020
Facebook: De Klas van 2020